Vi har webbhotell inte bara för företag utan även webbhotell för privatpersoner.

Vad ska jag välja?

Du är intresserad av att börja med en hemsida, men du vet inte vad du ska välja för kontotyp eller domän? Vad betyder alla begrepp som trafik/överföringsmängd, epost/ftp-konton, serverutrymme, databaser etc? Vad är det egentligen som behövs?

Vi ska här försöka förklara litegrann vad de olika sakerna betyder, så att du vet vad det är du har att välja mellan. Det finns ju ingen anledning att välja ett större konto än vad du behöver. I själva verket räcker vårt minsta konto för de allra flesta hemsidor. Det är bara om du själv vet med dig att du behöver mer kapacitet som du bör beställa det.

 • Trafikmängd
  Trafikmängden, eller överföringsmängden, är summan av vad alla dina besökare laddar ner i form av bilder, html-dokument och andra filer. Det är ganska svårt att avgöra hur stor överföringsmängd som går åt i förväg, men med 10GB/månad, som vårt minsta konto erbjuder, bör du klara åtskilliga tusen besökare i månaden även om din sajt är ganska stor. Om du inte vet hur mycket besökare du kommer få, eller hur mycket varje besökare surfar runt på din sajt rekommenderar vi dig att börja med vårt minsta konto. Om du behöver mer kapacitet senare uppgraderar vi bara ditt konto.
 • Serverutrymme
  Serverutrymme är den mängd diskutrymme på servern som du får ta upp med dina filer. Det är lättare att ta reda på än hur mycket överföringsmängd du behöver, eftersom du bara behöver lägga ihop storleken på de filer du ska skicka upp. I de allra flesta fall räcker vårt minsta konto om du inte har mycket bilder, stora dokument, videoklipp etc. Om du kommer på att du behöver mer plats kan du när som helst uppgradera till ett annat konto. Övrigt om servrarna:
  Vi har ett robust system där din domän hanteras av många servrar samtidigt, så t.ex. om en webbserver slutar att fungera påverkar det inte tillgängligheten för din sida.
 • Epost/ftp-konton
  Epost/ftp-konton är extra konton som du kan använda till epostadresser, underdomäner etc. Med hjälp av underkonton kan du ge epostadresser till andra personer (eller strukturera upp din egen mail). Perfekt för företaget, föreningen eller för den delen, familjen. Du kan även lägga upp sk underdomäner, tex greger.billigdator.se, på kontot så att personen kan få sin egen hemsida. Kontona är helt separerade, så att de bara kommer åt sina egna filer och sin egen mail. Observera att antalet epostkonton inte har någonting med antalet epostadresser att göra! Varje epostkonto kan ha många epostadresser samtidigt.
  Administration av epost finner du på vår index-sida på varje linux-webbhotell det står "info"längst ned i högra hörnet.De flesta internetleverantörer även s,k "ISP"ett dagligt uttryck står för "internet service provider"De har stängt av port 25 från webbhotellen så man måste då köra på port 25 från sin "isp"på den utgående mailservern. t.ex inkommande är:pop3.billigdator.se och den utgående t.ex smtp.bredband.net.Vi har kommit runt problemet så vi kör vår egen mailserver via port 26 istället.
  syftet med detta med avstänga den utgående porten för webbhotellen är att hindra spridning av spam. Lösningen är att ändra till port 26 istället för 25 i kontoinställningarna i ditt mailprogram.
  Vår mailserver kräver även så kallad SMTP-autentisering för att tillåta dig att skicka mail, se till att det är aktiverat i din mailklient. Du kan använda samma användaruppgifter för motsvarande pop3-inställningar.
  Vi har kanske bland marknadens bästa antispam installerat på mailservern som kör
  med 2st system dels med spamassasin samt greylisting.Givetvis även antivirus.

   

 • Databaser
  Om du ska ha tex diskussionsforum, gästböcker, räknare eller andra program på din hemsida som behöver lagra saker i en databas, behöver du ett antal sådana. Tänk dock på att många program använder vanliga filer för sina data, och klarar sig därmed helt utan databas. Det står i instruktionerna som följer med forumet, räknaren eller vad det nu kan vara om den behöver en databas eller inte. Ofta kan program samsas om samma databas. Om du inte vet hur många du behöver räcker vårt minsta konto tills vidare, eftersom du kan uppgradera när som helst.
  På vilket sätt kan jag interagera med MySQL databasen hos er?
  Du kan antingen antingen logga in via ssh och sen gå in i databasen med kommandot mysql:
  mysql -h  mysql.billigdator.se -u [användarnamnet] -p Skriv in databasens lösenord skriv sedan
  use [databasnamn].Nu kan du skicka kommandon till databasen.Eller så kan du använda webbgränssnittet via kontrollpanelen.

  Lägga in filer via ftp:Då du har fått ett konto av oss och kommer in med ftp så lägger du in
  allt under www-mappen.Lägger du fel så syns det enbart kataloger och filer då du surfar till din sida.
   

        I alla andra avseenden är våra konton helt identiska och fungerar på precis samma sätt.

Vad du bör välja för typ av domän är en smaksak. Priserna varierar något, men ingen domän är      egentligen bättre än någon annan. .se och .com är visserligen väldigt populära bland företag, men i princip får man samma sak för pengarna vad man än väljer. Välj ett namn som är lätt att komma ihåg och som du trivs med så kan det inte bli fel.


                          Frågor? sales@billigdator.se  /Codetronics HB Telefon: 023-65560  Fax: 023-26864 webbhotell:billigdator.se
                                                                       All Rights Reserved © 2004 Krumelur